Hlavní obsah

Agresivní silniční pirát vybrzdil na R6 řidiče, do kterých pak naboural

– Sokolov
Právo, zaš

Agresivního řidiče, který loni v srpnu na rychlostní silnici R6 vybrzďoval auta a pak do nich i narážel, po roce obvinili sokolovští kriminalisté. Silničnímu pirátovi nyní hrozí až tříleté vězení za pokus o ublížení na zdraví a za poškození cizí věci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněný 45letý šofér škody řádil loni v srpnu na komunikaci R6 mezi obcemi Březová a Nové Sedlo na Sokolovsku. „Ve směru na Karlovy Vary nejdříve předjel osobní vozidlo značky Ford, před kterým poté začal prudce brzdit,“ sdělila v úterý Právu policistka Kateřina Krejčí.

Poprvé se šoférovi fordu podařilo rychlým manévrem střetu zabránit. Podruhé už ale útoku agresivního řidiče neunikl. Obviněný totiž zastavil u krajnice tak, aby ho muž ve fordu opět předjel. „Obviněný se poté rozjel a zezadu do vozidla přední částí svého vozu narazil,“ dodala Krejčí s tím, že obviněný bez zastavení pokračoval dál v jízdě směrem ke Karlovým Varům.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Během chvíle následovala stejná situace jako v případě fordu. Tentokrát útokům čelil šofér volkswagenu. I ten se nebezpečnému vybdrždění dokázal vyhnout. „Obviněný řidič opět zastavil u okraje a poté, co řidič vozidla Volkswagen projel kolem něj, se rozjel a zezadu do jeho auta přední částí svého vozidla narazil,“ popsala Krejčí.

Silniční pirát na vozidlech způsobil škodu přesahující 150 tisíc korun. Během jeho nebezpečné jízdy naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám