Hlavní obsah

Řidič nadýchal 1,5 promile, vystřídal ho kolega, který nadýchal ještě víc

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Vlastním očím nevěřila policejní hlídka ve Studénce na Novojičínsku, která v průběhu noci na úterý během jedné hodiny dvakrát zastavila stejné auto. Pokaždé za jeho volantem seděl jiný řidič a oba byli opilí. O případu informovala mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Prvního 21letého mladíka zastavila hlídka krátce po půlnoci na ulici Sjednocení. Dechové zkoušky vykázaly hodnoty kolem 1,5 promile alkoholu. Další řízení auta bylo mladíkovi zakázáno,“ uvedla mluvčí.

Už za hodinu a čtvrt zastavila stejná hlídka totožný vůz v jiné části města, na ulici 2. května. Za volantem vozu seděl tentokrát čtyřicetiletý muž, který byl ještě opilejší.

„Dechové zkoušky tohoto řidiče vykázaly hodnoty zhruba 1,6 promile alkoholu. I tento řidič absolvoval obdobné úkony jako jeho mladší kolega, v té době již spolujezdec. Oba řidiči jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám