Hlavní obsah

Řidič auta na Opavsku se zabil při riskantním předjíždění

Právo, hon
Opava

Tragická nehoda se stala v pondělí v podvečer při riskantním předjíždění nedaleko Hněvošic na Opavsku. Při čelním střetu kamiónu a osobního vozidla tam zahynul jednašedesátiletý řidič osobního auta. Ani přivolaní záchranáři mu však již nedokázali pomoci.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala krátce po 17. hodině. Osobní auto jelo ve směru od Služovic a jeho řidič začal v klesání předjíždět jiné osobní vozidlo. Manévr ale nestihl dokončit a čelně se střetl s nákladním automobilem značky Scania.

„Při dopravní nehodě došlo u řidiče osobního auta k mnohačetným poraněním neslučitelným se životem. Orientační dechová zkouška vyzněla u řidiče nákladní soupravy negativně, u zemřelého byla nařízena soudní pitva,“ uvedl mluvčí policie René Černohorský. Škoda na majetku je vyčíslena na 100 tisíc korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Řidiče osobního auta vyprošťovali hasiči několik desítek minut.

„Lékař při prvotním vyšetření zjistil rozsáhlá poranění dolních končetin, hlavy, horní končetiny a hrudníku. Pacient nejevil známky života a tým zdravotnické záchranné služby zahájil resuscitaci. Přes veškerou snahu záchranářů se však nepodařilo obnovit srdeční činnost pacienta a lékař nakonec musel konstatovat jeho smrt,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám