Hlavní obsah

Výbuch plynu zdevastoval dům na Děčínsku

Jílové

Sobotní výbuch plynu v Jílovém na Děčínsku zdevastoval rodinný dům, který se uvnitř opravoval. V budově ve chvíli exploze nikdo nebyl, přesto se zranilo sedm lidí. Plynové potrubí měli poškodit dělníci při stavbě lešení. Informaci přinesl mluvčí HZS Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Dům výbuch plynu zcela zničil

Článek

"Při příjezdu profesionálních a dobrovolných jednotek byl dům výbuchem zničen," uvedl Marvan. Podle majitele byl dům, který se nachází v Dvořákově ulici, v době neštěstí prázdný. Přesto výbuch lehce až středně zranil sedm lidí.

"Jednoho středně těžce a jednoho lehce zraněného člověka záchranáři transportovali do ústecké Masarykovy nemocnice. Zbývajících pět lidí s povrchovými zraněními, jako jsou oděrky, bylo převezeno na vyšetření do děčínské nemocnice," řekl mluvčí záchranné služby Ústeckého kraje Pavel Šebesta.

K neštěstí podle hasičů došlo při stavbě lešení, kdy se narušilo plynové potrubí. "Plynař chtěl závadu opravit, ale ještě než se mu to podařilo, plyn vybuchl," uvedl Marvan.

Přívod plynu byl v době příjezdu hasičů už vypnut.

Pro obyvatele domu zajistilo město náhradní ubytování. Hasiči a policisté místo prověřili termokamerou.

Událost vyšetřuje policie. "Jsme teprve na začátku šetření okolností neštěstí. Jednou z verzí je právě to, zda výbuch nesouvisí s rekonstrukcí domu," sdělila policejní mluvčí Alena Bartošová.

Reklama

Výběr článků

Načítám