Hlavní obsah

Falešný taxikář dostal strach ze strážníků a dvojici svezl zadarmo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zadarmo se ve čtvrtek svezla taxíkem dvojice v Praze. Řidič totiž jezdil načerno a všiml si, že ho sledují strážníci. Mužům zákona proto tvrdil, že muže a ženu veze bez placení.

Falešný taxikář svezl dvojici nakonec zadarmoVideo: MP Praha

 
Článek

Hlídka si všimla auta označeného jako taxi s nerozsvícenou a nezakrytou svítilnou v ulici Žitná před půlnocí. „Toto vozidlo jim bylo povědomé, protože ho už čtyřikrát řešili pro jiné přestupky související s provozováním taxislužby,“ uvedla mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Strážníci auto sledovali až do ulice Slezská, kde z něj vystoupili dva cestující. Muž hlídce řekl, že si vozidlo zastavili pod Nuselským mostem a žádali o svezení do ulice Slezská. Řidič jim sdělil, že je tam zaveze.

„Za přepravu nakonec nic nezaplatili, ačkoli se na ceně za přepravu předem dohodli. Řidič si tak zřejmě počínal proto, že si všiml vozidla městské policie, které monitorovalo jeho jízdu,“ podotkla Seifertová.

Při kontrole taxikáře hlídka zjistila, že řidič má nově zákaz provozování taxislužby na celém území ČR uložený správním orgánem. Muž byl proto zadržen a předán Policii ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám