Hlavní obsah

Šéf protikorupční policie Komárek končí

Právo, Jakub Troníček
Aktualizováno

Ředitel protikorupční policie Milan Komárek podle informací Práva končí na vlastní žádost ve funkci. Do té nastoupil před rokem poté, co rezignoval předchozí šéf specializovaného útvaru Tomáš Martinec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Komárek

Článek

Sám Komárek na dotaz Práva nereagoval, jeho odchod z citlivého postu ale potvrdil dobře informovaný zdroj z nejvyšších pater policie.

„Plukovník Komárek mě informoval, že svůj post opouští z osobních důvodů, které jsem vyslechl a plně je respektuji. Také jeho práce si velmi vážím. V době jeho působení se podařilo Útvar odhalování korupce a finanční kriminality stabilizovat. Splnil také nesmírně důležitou roli při přípravě a uzavírání dohody o potírání daňové kriminality, tzv. daňové ´Kobry´,“ citovala mluvčí policejního prezidia Jana Macalíková na webu policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Ten s Komárkem nadále počítá v řídících funkcích policie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Útvar podle Tuhého dočasně povede náměstek ředitele pro výkon Jaroslav Vild. O kompletním vedení by se mělo rozhodnout na podzim.

Komárka loni tvrdě kritizoval tehdejší ministr vnitra Martin Pecina a požadoval jeho odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám