Hlavní obsah

Balkónový fantom kradl kola, vylezl až do šestého patra

Novinky, lsi
Teplice

Tepličtí policisté dopadli zloděje, který kradl jízdní kola. Svých krádeží se devětatřicetiletý muž dopouštěl netradičním způsobem. Nejprve vyšplhal po fasádě na cizí balkón, ze kterého následně po provázku spustil nebo přímo vyhodil svůj lup. O dopadení informoval ve středu mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První krádeže se dopustil na konci května. „Vyšplhal na balkón ve 3. patře panelového domu, ze kterého odcizil horské kolo,“ uvedl mluvčí. V červnu ve své trestné činnosti pokračoval a dopustil se nejméně dalších čtyř krádeží.

„Vyšplhal se na balkóny dokonce až ve čtvrtém poschodí, ze kterých ukradl horská kola, ale i koloběžku, odstrkovadlo, nebo dětské helmy,“ doplnil Vítek. Muž dál loupil i v červenci.

Poslední prokázaná krádež „balkónového fantoma“ se odehrála minulý týden. To vylezl dokonce až do šestého poschodí, ze kterého odcizil rovnou dvě horská kola.

Podle mluvčího tento několikrát trestaný recidivista způsobil nejméně 65tisícovou škodu. „Byl obviněn z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které ho může soudce poslat až na pět let zpátky za mříže,“ dodal Vítek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám