Hlavní obsah

Žena se zachránila útěkem s čepelí v zádech

Právo, pch
Havlíčkův Brod

S obviněním z pokusu o vraždu skončil ve vazební věznici 47letý muž z Úsobí na Havlíčkobrodsku. Zadržen byl krátce poté, co pobodal svoji exmanželku. Té se naštěstí podařilo vyběhnout před dům.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V pátek před půl devátou dopoledne přijali policisté na tísňové lince těsně po sobě dvě oznámení, první od muže, který uvedl, že fyzicky napadl ženu, hned po něm následovalo volání od svědka, který uvedl, že nalezl na silnici před jedním z domů v obci ženu, která má v oblasti zad bodné zranění. Svědek zraněné přivolal také záchrannou službu a poskytoval jí pomoc,“ popsala v pondělí divoké páteční dopoledne policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Podle ředitelky vysočinské záchranky Vladislavy Filové byla žena s poraněním vážnějšího charakteru transportována do brněnského traumacentra.

V domě, před který se 43leté nešťastnici podařilo vyběhnout, našli policisté jejího exmanžela. „Napadená žena utrpěla bodnořezné rány na zadní straně krku, na obou rukou a také na obličeji,“ řekl kriminalista Pavel Kubiš s tím, že za spáchaný zvlášť závažný zločin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na osmnáct let. Soud vzal obviněného do vazby.

Muž je obviněn z toho, že po hádce napadl svoji bývalou manželku s cílem ji usmrtit. Udeřil ji zezadu do hlavy, žena upadla na zem, a když se snažila postavit, tak ji muž opakovaně bodl nožem do různých částí těla. Útok byl natolik agresivní, že při něm pachatel zalomil čepel nože, která zůstala v těle ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám