Hlavní obsah

Kradl kvůli dluhům, teď mu hrozí pět let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tíživá finanční situace a dluhy dohnaly 37letého muže v Liberci ke krádeži. Ze skladu, kde pracoval, odnesl zboží za 330 tisíc korun. Odnesl si několik tisíc krabiček cigaret a také dálniční známky. Muž se ke krádežím přiznal, vzhledem ke způsobené škodě mu teď hrozí až pět let vězení, sdělila liberecká policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nevyřešený případ krádeže v jedné liberecké firmě měli kriminalisté na stole rok. "Ke krádeži došlo během června a července loňského roku ve skladu velkoobchodu s tabákovými výrobky, alkoholickými a nealkoholickými nápoji, kávou a cukrovinkami a různými delikatesami," řekla Šrýtrová.

Zloděj tehdy podle ní z centrálního skladu odnesl téměř 200 kartonů cigaret různých značek a deset ročních dálničních známek dohromady za 160 tisíc korun.

Počátkem letošního roku byla policii ohlášena další podobná krádež. "Na konci ledna zmizelo ze stejného skladu 1900 krabiček cigaret různých značek, 20 ročních dálničních známek a 30 denních dálničních známek, v hodnotě za téměř 170 tisíc korun," doplnila policejní mluvčí.

Vykradené krabice zamaskoval

Kriminalisté pak zjistili, že pachatelem je jeden z bývalých zaměstnanců společnosti, který tam pracoval jako skladník.

"Muž využil při krádežích vynikající znalosti prostředí a také znalosti bezpečnostních kódů zabezpečovacího systému," řekla Šrýtrová. První krádež provedl ještě v době, kdy ve skladu pracoval. Tu druhou už poté, co odešel. Zajistil si ale kopie klíčů.

Aby vše zamaskoval, naplnil krabice od zboží vším možným, aby působily jako plné. K odhalení zmizelého zboží tak pomohla náhoda, když zaměstnanci jednu z krabic otevřeli. Teprve inventura pak ukázala, jak velkou škodu skladník způsobil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám