Hlavní obsah

Zpěvák Hrůza na rváče volal policii, ti ho chtěli kopanci a pěstmi zlikvidovat

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, tom

Pozadí napadení Michala Hrůzy ve čtvrtek nad ránem v ostravské Stodolní ulici se odhaluje. Podle státního zástupce Michaela Tognera zpěvák incident nevyprovokoval, byl napaden a útok dvou mladíků na jeho osobu byl naprosto likvidační. Na dvojici byla v sobotu uvalena vazba.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Jednoho z obviněných mladíků vedou policisté k soudu, který rozhodne o vazbě.

Článek

Celý incident odstartovala bitka dvou mladíků, ostravských studentů ve věku 18 a 19 let. Třiačtyřicetiletý zpěvák se je snažil uklidnit s tím, že když nepřestanou, zavolá policii. V ten moment se útok obrátil proti němu. Mladí muži na něj podle svědeckých výpovědí zaútočili pěstmi a kopanci.

„Ty zákroky byly naprosto likvidační,” řekl Právu v sobotu dopoledne žalobce Togner.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Druhý z obviněných stále ukrýval svou tvář.

Mladíci byli zadrženi v pátek po výsleších svědků a kontrole kamerového systému. Následně byli v sobotu obviněni z vydírání a výtržnictví a po jednání ostravského okresního soudu je vzali do vazby. Hrozí jim až dvanáct let vězení.

„Byla na ně uvalena útěková a koluzní (kvůli možnosti ovlivňování svědků - pozn. red.) vazba,” řekl Právu Togner. Podle něj činu litují.

Jak uvedl jeden z právníků obviněných studentů Tomáš Duda, jeho klient je zdrcen a podá si proti vazbě stížnost. Státní zástupce se možnosti podat stížnost vzdal. Advokátka druhého mladíka se nevyjádřila, mluvčí soudu Lukáš Delong však uvedl, že si stížnost podá také. Dodal, že žádný z obviněných se nepřiznal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jako kluk Michal hodně sportoval. „Ve sportu se učíte prohrávat a vyhrávat. Každý by měl zažít obojí, protože bez prohry nevychutnáte vítězství,“ tvrdí.

Hrůza šel do Stodolní po účinkování na Festivalu v ulicích. Před jedním z barů se dostal do potyčky a skončil s těžkým poraněním mozku a vnitřním krvácením. Lékaři jej operovali a poté uvedli do umělého spánku. Z něj by ho měli podle informací serveru Týden.cz probouzet už v neděli. [celá zpráva]

Zpěvákův koncert na festivalu Colours of Ostrava musel být kvůli jeho zranění zrušen.

Videoklip: Michal Hrůza - Namaluj svítání

Hrůza původně působil jako frontman kapely Ready Kirken, s níž vydal čtyři alba s řadou hitů jako Zejtra mám, 1+1 či Krasohled. V roce 2006 musel z rozhodnutí spoluhráčů kapelu opustit. Na koncertech ale dosud stále hrál písně z repertoáru své bývalé kapely. Je také autorem písně ze seriálu Vyprávěj a hudby k filmu Lidice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám