Hlavní obsah

Seniora v Kamýku zabil a oloupil muž, který v obci vyrůstal

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vraždu seniora v Kamýku na Litoměřicku má na svědomí 34letý muž. Jeho motiv byl loupežný, z domu 81letého muže si odnesl desítky tisíc korun. Jak seniora zabil, nechtějí kriminalisté upřesnit. V pátek to řekl šéf vyšetřovatelů Martin Charvát.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K loupežné vraždě došlo v noci na 2. července v jeho domku v Kamýku. V obci velmi oblíbeného muže našli dopoledne mrtvého sousedé. Kriminalisté záhy vytipovali okruh možných pachatelů, mezi nimi byl i obviněný, který měl k obci vztah.

V Kamýku vyrůstal do doby, než se s rodinou odstěhoval. Stále se ale pohyboval v okolních vesnicích. Nepracoval, nebyl hlášený na úřadu práce a neměl ani stálé bydliště. Občas si přivydělával na brigádách, peněz měl ale nedostatek.

Peníze se nenašly

Motiv vraždy byl podle kriminalistů loupežný. Z domku se ztratily desítky tisíc korun.  „Poškozený byl velmi spořivý, a tak se ve vsi vědělo, že má doma množství našetřených peněz," uvedl Charvát s tím, že peníze nebyly zatím nalezeny. Pachatel je zřejmě stačil utratit.

Podezřelý nejprve vinu popíral. „Měli jsme ale dostatek důkazů. Později, už coby obviněný, začal vypovídat a popsal, jak se všechno stalo," poznamenal kriminalista Pavel Záhumenský, aniž prozradil detaily smrti seniora. „Zemřel na následky brutálního fyzického útoku,“ naznačil.

U seniora mohl krást již v minulosti

Kriminalisté nyní navíc prověřují, jestli obviněný muž neokradl seniora už před třemi lety. Tehdy se do jeho domku někdo vloupal a ukradl také desetitisíce korun. „V současné době probíhá vyhodnocení stop, které jsme tehdy zajistili. K tomuto činu se ale nedoznal," dodal Charvát.

Obviněnému, který byl v minulosti trestán jen za banální přečiny, hrozí za loupežnou vraždu až dvacetiletý pobyt za mřížemi. Na verdikt soudu si počká ve vazební věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám