Hlavní obsah

Opilý řidič auta boural na Přerovsku, pak si šel zdřímnout do blízkého lesíka

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Notně unavený musel být devatenáctiletý řidič auta, který ve čtvrtek časně ráno boural u křižovatky Rouské-Všechovice-Kelč na Přerovsku. Po nehodě spolu se stejně starým spolujezdcem vrátil na střechu převrácené vozidlo zpět na kola, odešel do nedalekého lesíka a usnul. Objevil jej tam policista, který jel kolem do práce. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Policista, který jel do zaměstnání a projížděl krátce před šestou hodinou ráno kolem, si všiml osobního vozidla, které se nacházelo v poli, a nedaleko něj se pohybovala osoba. Okamžitě zastavil a začal zjišťovat, co se stalo. Od mladého muže, který měl na hlavě viditelné poranění, zjistil, že došlo k havárii vozidla. Policistu po další komunikaci navedl k nedalekému lesíku, kde ležel a spal další z členů osádky,“ uvedla mluvčí.

Na místo přivolaní policisté zjistili, že se jedná o dva 19leté mladíky. Ten, který spal v lesíku, se přiznal, že vozidlo řídil. Dechovou zkouškou mu policisté naměřili nejprve 1,54 promile alkoholu a při následných zkouškách pak 1,44 a 1,51 promile.

Nezvládl odbočení

„K dopravní nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič pro projetí pravotočivé zatáčky a odbočování vlevo zřejmě nezvládl řízení vozidla, když nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace. Vyjel mimo silnici, převrátil se s vozidlem na střechu, přičemž poškodil směrový sloupek. Pak i se spolujezdcem z auta vystoupili a vozidlo vrátili na všechna čtyři kola,“ konstatovala Urbánková.

Řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. „Při nehodě došlo, podle prvotní lékařské zprávy, k lehkému zranění 19letého spolujezdce, jehož léčení si vyžádá jeden až dva týdny. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na pět tisíc korun, na směrovém sloupku na 500 korun,“ dodala mluvčí.

Řidič je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tři roky vězení. Policisté nehodu nadále šetří a zjišťují její přesné okolnosti a příčiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám