Hlavní obsah

Zpěvák Hrůza skončil po rvačce na Stodolní s krvácením do mozku

Právo, Aleš Honus, Jaroslav Špulák
Aktualizováno

Ve velmi vážném stavu skončil v nemocnici zpěvák Michal Hrůza, který ve středu zpíval na ostravském Festivalu v ulicích a poté navštívil bar ve Stodolní ulici. Tam došlo ke rvačce mezi několika osobami, na jejímž konci byl Hrůza těžce zraněn. Dopoledne podstoupil operaci.

Videoklip: Michal Hrůza - Namaluj svítání

 
Článek

Událost prověřuje policie. Incident se stal o půl čtvrté ráno. „Z dosud zjištěných informací vyplývá, že došlo k potyčce několika osob, přičemž na místě události zůstal zraněný muž. Tento byl záchranáři převezen k ošetření do nemocnice,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková bez bližších podrobností.

Michal Hrůza po úrazu utrpěl krvácení do mozku a byl umístěn na neurochirurgickou jednotku intenzivní péče Městské nemocnice Ostrava. „V současné době je na operaci, která potrvá asi hodinu a půl. Předpokládám, že nové informace budeme schopni podat po čtrnácté hodině. Pacient je v těch nejlepších rukou, operuje ho primář Marian Starý, jeden z nejlepších ostravských lékařů,“ řekla Právu mluvčí nemocnice Magda Otáhalová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie nyní zjišťuje, co se na místě stalo. „Žádáme svědky události, aby nás kontaktovali na lince 158,“ řekla mluvčí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák a skladatel Michal Hrůza

Rvačka propukla přímo na ulici nedaleko baru Dublin Pub. „Vůbec netuším, co se tam stalo. Jenom vím, že tam byl nějaký incident, ke kterému přijeli policajti,“ řekla Právu obsluha baru.

„Když jsem přišla do práce, slyšela jsem, že nějaká rvačka venku byla. To, že by mělo jít o Michala Hrůzu, jsem se dozvěděla před pěti minutami z rádia,“ popsala Právu servírka z vedlejšího baru.

Koncert na Colours zrušen

Hrůza vystupoval ve středu v Ostravě v rámci Festivalu v ulicích a ve čtvrtek večer měl koncertovat v rámci úvodního večera Colours of Ostrava. Mluvčí festivalu Jiří Sedlák Novinkám řekl: „Teď před chvílí jsem dostal informaci, že se koncert Michala Hrůzy na Colours of Ostrava ruší ze zdravotních důvodů. Čekáme na oficiální vyjádření managementu.“

Manažerka zpěváka Martina Tůmová Novinkám potvrdila, že Michal Hrůza je v nemocnici a jeho stav je vážný. „Protože nejsme rodinní příslušníci, bližší informace od nemocnice nedostaneme. Odpoledne vydáme oficiální prohlášení,“ uvedla.

Zaskočena nenadálou událostí byla také ředitelka festivalu Zlata Holušová: „Je mi líto, že na festivalu nevystoupí, protože mám Michala Hrůzu moc ráda. Zatím vůbec netuším, co se stalo,“ řekla Právu. Místo Hrůzy v programu vystoupí podle ní jedna z nejlepších českých kapel Vložte kočku, která ve středu hrála na prvním ročníku ostravské hudební konference Czech Music Crossroads.

Třiačtyřicetiletý zpěvák a kytarista Hrůza je autorem množství hitů včetně úvodní písně k populárnímu televiznímu seriálu Vyprávěj, písně Zejtra mám či skladby Voda živá, kterou napsal pro zpěvačku Anetu Langerovou. Jeho píseň také doprovází nejnovější film režiséra Jana Hřebejka Zakázané uvolnění.

Hrůza dříve vystupoval s kapelou Ready Kirken, v roce 2006 založil vlastní band Kapela Hrůzy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám