Hlavní obsah

Zloděj z mostu v Mohelnici ukradl stovku svodidel

Mohelnice

Neznámý zloděj ukradl z mostu přes železniční trať v Mohelnici na Šumpersku stovku svodidel. Ve čtvrtek o tom informoval krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Policie už zhruba dva týdny vyšetřuje na Olomoucku podobné krádeže svodidel z několika mostů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Svodidla z mostu v Mohelnici zmizela v první polovině roku a jejich krádež byla policii nahlášena tento týden. "Neznámý pachatel odcizil 100 kusů zábradelních svodidel. V současné době se čeká na odborné vyjádření ohledně způsobené škody, která vznikla městu Mohelnice," uvedl Bednařík.

Na přelomu června a července neznámý zloděj ukradl ze čtyř mostů přes rychlostní komunikaci R35 na Olomoucku minimálně 200 kovových výplní ze zábradlí. Škoda byla vyčíslena zhruba na 400 tisíc korun. Pachateli hrozí až pět let vězení.

Před dvěma lety zloděj ukradl několik tun nových kovových svodidel, která byla původně určena jako bezpečnostní prvek na komunikaci R46. Pachatele policisté dopadli. Olomoučtí inspektoři České inspekce životního prostředí za to letos v březnu uložili pokutu 200 tisíc korun provozovateli sběrny na Prostějovsku, který kradená svodidla vykoupil. Škodu na majetku tehdy policisté odhadli na 400 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám