Hlavní obsah

Policie dopadla zloděje popelnic, za půl roku jich ukradl desítky

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kuriózní případ krádeží popelnic a kontejnerů na odpadky vyšetřuje ostravská policie. Podařilo se jí dopadnout muže, který od dubna letošního roku do začátku července ukradl asi 75 těchto sběrných nádob. Ty pak prodával prostřednictvím internetu. Muž se ke všemu doznal a hájí se tím, že byl ve finanční tísni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Plastové i plechové popelnice a kontejnery se začaly ztrácet z odlehlých částí Ostravy letos na jaře. Zloděj operoval zejména na území Slezské Ostravy, například v Koblově, Muglinově, Heřmanicích, ale také v Michálkovicích, Nové Vsi a v Mariánských Horách.

„Celková škoda by se měla pohybovat kolem 50 tisíc korun,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Muž byl dopaden před několika dny v centru Ostravy krátce po činu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Příčinou trestné činnosti měla být finanční tíseň, konkrétně několik exekucí. Odcizené nádoby měl podezřelý prodávat prostřednictvím internetu a zákazníci za ně měli uhradit částky v řádech stovek korun,“ dodala Holčáková.

Muž je známá firma. „V posledních třech letech byl odsouzen k trestu obecně prospěšných prací, který ovšem dosud nevykonal. V současnosti mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám