Hlavní obsah

Dvojice, která se zbraní přepadla zlatnictví v Olomouci, stanula před soudem

Právo, Petr Marek

Případ Štefana Bohumela (25) a Jaroslava Šroma (23), kteří čelí obžalobě z loupežného přepadení zlatnictví v Olomouci, začal v pondělí projednávat senát olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě.

Foto: Petr Marek, Právo

Štefan Bohumel (vlevo) a Jaroslav Šrom (vpravo) před olomouckým krajským soudem

Článek

Vše se podle obžaloby mělo odehrát loni 28. března. Bohumel se Šromem tehdy po předchozí domluvě, maskováni maskami na obličej, přišli v 16:45 do prodejny zlatnictví ve Vídeňské ulici v Olomouci, a pod pohrůžkou použití střelné zbraně, kdy mířili na prodavačku, ji přinutili v další místnosti lehnout si na zem.

Šrom přitom mířil revolverem na prodavačku a další ženu, která tam byla přítomna, a Bohumel odcizil z prodejní místnosti zlaté náramky a řetízky v hodnotě přesahující 2,4 miliónu korun. Následně z prodejny uprchli a část zboží prodali na Slovensku, kde je policisté v dubnu v Bratislavě zadrželi.

Majitel dostal zpět jen menší část

Část kořisti lupiči stihli prodat ve slovenských zastavárnách, část policisté našli při domovních prohlídkách. Majitel zlatnictví dostal zpět pouze šperky za 600 tisíc korun. Po pachatelích nyní u KS požaduje náhradu škody 1,8 miliónu korun.

Před olomouckým krajským soudem oba lupiči stejně jako v přípravném řízení využili svého práva a odmítli vypovídat. Za loupež jim hrozí až 12 let za mřížemi. Jednání bude pokračovat rovněž v úterý, a to výslechy svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám