Hlavní obsah

Dva lidé přišli o život při nehodě na Lounsku, další tři těžce zraněni

Právo, vor
KARLOVY VARY
Aktualizováno

Dva lidé přišli o život a další tři utrpěli těžká zranění v neděli kolem půl jedenácté dopoledne při čelním střetu dvou osobních vozidel na silnici I/6 mezi Karlovými Vary a Prahou u obce Libkovice nedaleko Lubence na Lounsku v Ústeckém kraji.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Dvě osoby byly při nehodě usmrceny, 53 letý řidič škody Octavie a jeho o deset let mladší spolujezdkyně,“ uvedla mluvčí ústecké krajské policie Jana Matonohová.

Podle svědků z místa nehody byl čelní střet tak silný, že posádka škodovky neměla šanci přežít. „Motorová část vozidla byla zcela natlačena až do míst předních sedaček,“ popisoval muž, který byl na místě nehody.

Těžká zranění utrpěla posádka druhého vozidla. „V osobním vozidle Chrysler byly zraněny tři osoby, a to 54 - letý řidič a jeho dva spolujezdci,“ pokračovala mluvčí. Jednalo se o dvě děti ve věku 14 a 11 let. „Všichni byli transportováni do nemocnice v Ústí nad Labem, Plzni a Karlových Varech,“ konstatovala policejní mluvčí.

Příčinou tragické nehody bylo zřejmě náhlé vyjetí vozidla Chrysler do protisměru. „Zřejmě z důvodu mikro spánku řidiče,“ uvedla Matonohová. „Případ ale dál vyšetřujeme,“ dodala s tím, že silnice byla kvůli nehodě do nedělního odpoledne uzavřena. Řidiči museli jezdit po objížďce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám