Hlavní obsah

Zdrogovaného řidiče donutila zastavit až střelba

Teprve střelba do pneumatik ukončila jízdu kradeného vozu, který řídil muž pod vlivem drog. Policisté si na Pražském okruhu všimli auta, které bylo podle poznávací značky kradené. Jeho řidič na výzvy k zastavení nereagoval a začal ujíždět, sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Muž sjel na menší silnice a nezastavil, ani když policisté vypálili varovné výstřely. Mířil směrem na Strančice. Policisté ho nakonec donutili zastavit tím, že mu prostřelili dvě pneumatiky.  Muž se ale pokusil ve Strančicích z vozu utéct, policisté ho ale zadrželi. Při honičce nebyl nikdo zraněn.

Z čeho bude muž obviněn, kriminalisté stanoví v pátek.  Podle Daňka může být obviněn například z neoprávněného užívání cizí věci, nebo z krádeže, pokud auto sám odcizil.

Podobný případ se stal letos na počátku května, ovšem tehdy honička skončila tragicky.  Dvaadvacetiletý řidič pod vlivem drog při ujíždění policistům na Mělnicku smrtelně zranil pětatřicetiletou policistku. Žena zraněním v nemocnici podlehla. Mladík měl navíc uděleno několik zákazů řízení motorových vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám