Hlavní obsah

Lupič v ženské paruce chtěl po úřednici peníze, jinak prý odpálí bombu

Právo, tom
Frýdek Místek

Policisté pátrají po asi 25letém mladíkovi, který v pondělí navštívil pobočku Komerční banky ve Frýdku-Místku a požadoval peníze. Lupič v dámské paruce je ale nechtěl vyplatit ihned, nýbrž požadoval obnos přinést na místo, které určil v dopise. Ten společně s igelitovou taškou a pohrůžkou útoku bombou položil na přepážku a banku opustil.

BEZ KOMENTÁŘE: Pachatele v paruce zachytily bezpečnostní kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Mladík, štíhlé postavy s krátce střiženou bradkou vešel do haly banky jako standardní klient. Vyzvedl si pořadové číslo a čekal. Když přišel na řadu, přistoupil k přepážce, položil na pult igelitovou tašku a dopis. Beze slova pak místo a samotnou banku opustil,“ popsal mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Pracovnice banky ihned kontaktovala policii. Muži zákona místo zajistili a přibližně padesát lidí, kteří se v tu chvíli v bance nacházeli, z budovy evakuovali.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Pachatel chtěl po úředníci, aby peníze donesla na určené místo

„Přizvaný pyrotechnik zjistil, že se v igelitové tašce nenachází žádný nástražný výbušný systém, ale pouze kámen. Samotný dopis pak obsahoval výhružku, že pokud mu nebudou doručeny peníze na smluvené místo, tak bomba v tašce vybuchne,“ popsal Starzyk.

Kriminalisté na pachatele následně na určeném místě čekali až do 21. hodiny, leč bezvýsledně. „Po maskovaném pachateli pátrá speciální tým. Zároveň žádáme veřejnost o pomoc při dopadení mladíka v ženské paruce,“ vyzval mluvčí.

Informace přijme kterákoliv služebna či linka 158. Muži v paruce za jeho jednání hrozí za loupež až desetiletý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám