Hlavní obsah

Dětskému táboru hrozilo zaplavení, hasiči pomáhali s evakuací

• Aktualizováno
Právo, ch

Čtyřicetkrát především na Prachaticku, Táborsku a Českobudějovicku museli vyjíždět v úterý večer a v noci jihočeští hasiči, aby likvidovali následky silných bouřek, které doprovázel prudký déšť.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Bouřky udeřily na některých místech Jihočeského kraje už v pondělí v noci a při jedné z nich vzplála stodola v Dražejově na Strakonicku.

Článek

„Polovinu zásahů tvořilo odklízení spadlých stromů a druhou odčerpávání vody. Dvakrát hasiči odstraňovali větve spadlé na osobní automobily,“ informovala Právo mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Dodala, že v Meziříčí na Táborsku pak dokonce preventivně pomáhali kolem osmé večer evakuovat dětský tábor, jemuž hrozilo, že jej zaplaví voda z potoka a nedalekého soukromého rybníka.

Hasiči proto evakuovali dvacet pět dětí i pět dospělých. Naštěstí se jim podařilo po dvou hodinách odtok rybníka pročistit a jeho hladina poté začala rychle klesat.

Krátce po devatenácté hodině také hasiči vyrazili k požáru stromu u Cejsice nedaleko Vimperka, který vzplál po zásahu bleskem. Naštěstí se oheň podařilo rychle uhasit a dál se nerozšířil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám