Hlavní obsah

Policie vypátrala mladíka, který zmizel od nehody. Zraněný nebyl

Právo, Ludmila Žlábková
Česká Lípa
Aktualizováno

Policie na Českolipsku víc jak den pátrala po 26letém Tomáši V. z Jablonce nad Nisou. V noci na neděli cestoval ve voze Škoda Fabia na silnici první třídy číslo 13 od Práchně směrem na Nový Bor. Při projíždění pravotočivé zatáčky se ale auto převrátilo na pravý bok. Mladík ještě před příchodem policistů z místa odešel, najít se ho podařilo až v pondělí ráno.

Foto: Policie ČR

Havarovaná Škoda Fabia, z níž po nehodě zmizel spolujezdec.

Článek

„Podle vyjádření lékaře, který ho v pondělí prohlédl, neutrpěl při nehodě žádné závažné zranění. Muž nyní podává k průběhu havárie i k důvodům svého odchodu z místa havárie vysvětlení na policejní služebně v Doksech,” uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Nehoda se stala necelou hodinu po půlnoci. „Při příjezdu policistů byl na místě pouze řidič, spolujezdec utekl do lesa. Policisté podrobili řidiče orientační dechové zkoušce a zkoušce na psychoaktivní látky. Test na alkohol byl negativní, druhý test na přítomnost psychoaktivních látek ale potvrdil, že je pod vlivem návykové látky, zřejmě amfetaminu,“ uvedla liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Ještě v průběhu dokumentace nehody zavolal na tísňovou linku druhý z účastníků nehody. Byl dezorientovaný a zmatený, bolela ho prý hlava a nevěděl, kde se nachází,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že ještě v noci začala pátrací akce, do níž byl povolán i vrtulník. Muže se ale v neděli nalézt nepodařilo.

„Během nedělního dopoledne jsme opakovaně prováděli lokalizaci jeho mobilního telefonu. Podle zaměření se měl mladý muž pohybovat zřejmě někde na Děčínsku. O spolupráci jsme proto požádali i kolegy z Ústeckého kraje,“ konstatovala při vyhlášení pátrání mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám