Hlavní obsah

Ohňostroj na pouti v Chotouni zranil pět lidí včetně dítěte

Právo, cie
Aktualizováno

Čtyři dospělé a jedno dítě zranil ohňostroj v sobotu krátce před půlnocí v obci Chotouň na Kolínsku. Sedmiletou holčičku záchranka z oslav Svatoprokopské pouti odvezla rovnou do nemocnice v Kolíně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Úlomky většinou jen štíply či propálily malé dírky do oděvu. Zdravotníci ambulantně ošetřili čtyři dospělé, sedmiletá dívka však byla přijata na jednotce intenzivní péče s prasklým ušním bubínkem.

Do Chotouně okamžitě vyjeli pyrotechnici, kteří zajistili veškeré stopy a důkazy, jež pomohou při vyšetřování neštěstí. „Odvezli několik igelitových pytlů, které obsahovaly vše, co na místě po odpalování ohňostroje zůstalo," popsala Právu mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Co se v obci vlastně přesně stalo, zkoumají kolínští kriminalisté. Existuje několik možností, které mohly ovlivnit to, že pyrotechnika dopadala přímo mezi přihlížející dav. „Zda to bylo selhání lidského faktoru, nevhodně zvolené místo odpaliště nebo závadná pyrotechnika, je předmětem šetření kriminalistů. Není vyloučeno, že došlo ke kombinaci hned několika vyjmenovaných faktorů. Budeme také zjišťovat, zda použitá pyrotechnika měla správnou a platnou certifikaci," uvedla Zatloukalová.

Podezřelým je odpalovač

Odpalovač ohňostroje je podle ní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Za to mu hrozí až pět let za mřížemi. „Bylo jen dílem náhody, že nebylo zraněno více osob a nikdo nepřišel o život," poznamenala mluvčí.

Policisté z Českého Brodu do Chotouně vyjížděli původně ke rvačce několika osob. Až po příjezdu do vesnice obdrželi od operačního důstojníka informaci, že petardy poranily několik osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám