Hlavní obsah

Řidič škodovky vjel do protisměru a střetl se s dodávkou, nadýchal čtyři promile

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Téměř čtyři promile alkoholu nadýchal 48letý řidič vozu značky Škoda Yeti. Ten ve čtvrtek večer na Klatovsku naboural do dodávky jedoucí v protisměru. Při jízdě se navíc údajně stihl věnovat mobilnímu telefonu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Foto: Policie ČR

Dodávku po střetu zastavil až strom.

Článek

Kolize se stala na rovném úseku kousek od obce Skelná Huť ve směru na Svatou Kateřinu. „Před pravotočivou zatáčkou řidič najel do protisměru ve chvíli, kdy údajně manipuloval s mobilním telefonem, a střetl se s protijedoucím fiatem,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová. Muž za volantem dodávky po nárazu strhl řízení do příkopu, kde se auto zastavilo až o strom.

Výsledky dechové zkoušky hovořily jasně. „U řidiče fiatu byla dechová zkouška negativní, ale u 48letého řidiče byla pozitivní, a to 3,88 promile,“ dodala Ladmanová. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření, kde ale odmítl odběr krve.

Viník nehody je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximálně tři roky vězení. Vzhledem k tomu, že došlo i k poškození komunikace, škoda se vyšplhala na částku 460 tisíc korun.

Chytili další dva opilce 

Jen o několik hodin dříve policisté na Klatovsku zadrželi řidičské průkazy dalším dvěma opilým řidičům. Při silniční kontrole v Horažďovicích 23letému muži, který nadýchal 1,61 promile, a 65letému muži v Sušici. Ten přední částí svého fordu fiesta naboural do zaparkované octavie.

„Řidič z místa odjel a zastavil na louce v lokalitě Za Vodojemem. Na výzvu policistů se muž podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 2,74 promile alkoholu,“ upřesnila Ladmanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám