Hlavní obsah

Plameny v Opavě pohltily byt. Jeden muž uhořel, osm lidí se zranilo

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Tragické následky měl noční požár v sedmipatrovém bytovém domě v Opavě - Kateřinkách. Jeden člověk uhořel, osm lidí museli ošetřit záchranáři, 54 osob hasiči v noci při požáru evakuovali. Proč začalo hořet, nyní zjišťují policisté i hasiči.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru zemřel majitel bytu

Článek

Požár v bytovém domě na Pekařské ulici vypukl krátce před 3. hodinou. Vyrazily k němu čtyři jednotky hasičů.

„Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k požáru v bytě ve 4. podlaží výškového bytového domu. Ihned zahájili hašení pomocí vodního proudu, k odvětrání zadýmených prostor použili přetlakovou ventilaci,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub a dodal, že hasiči požár zlikvidovali do hodiny.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V bytě zasaženém plameny pak objevili ohořelé tělo. „Policisté zjistili, že se jedná o devětapadesátiletého invalidního obyvatele bytu. Příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Tušková. Hasiči museli kvůli požáru evakuovat 54 obyvatel domu, osm z nich ošetřili záchranáři.

Zraněn byl i policista  

„Všichni pacienti byli při vědomí a mimo bezprostředního ohrožení života. Jednalo se o čtyři ženy a tři muže ve věku mezi sedmadvaceti a čtyřiasedmdesáti lety. Všichni se nadýchali zplodin hoření nebo u nich bylo na toto postižení podezření. Jedna z žen pak utrpěla popáleniny na rukou.

Čtyři pacientů byli transportováni na interní a chirurgickou ambulanci opavské Slezské nemocnice, další tři byli po vyšetření ponecháni na místě. Osmým ošetřeným byl jeden ze zasahujících policistů, u něhož bylo podezření, že se během zásahu také nadýchal zplodin hoření,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle policejní mluvčí Tuškové nyní policisté případ intenzivně šetří. „Provádí na místě prvotní úkony a ve spolupráci s vyšetřovatelem hasičů zjišťují možnou příčinu požáru,“ dodala. Jednou z možných příčin požáru by mohla být podle informací ČTK závada elektroinstalace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám