Hlavní obsah

Cizinci okopírovali desítky karet, nyní jim hrozí až osm let vězení

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Tři členové mezinárodní skupiny, kteří instalovali do desítek automatů v Čechách čtecí zařízení, se v úterý začali hájit před Krajským soudem v Českých Budějovicích. Za trestné činy padělání platebního prostředku a podvod jim hrozí až osm let vězení.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Tři cizinci se hájí před krajským soudem. Podle obžaloby byli členy mezinárodní skupiny, která padělala bankovní karty.

Článek

Jednatřicetiletý Stefan Gerov, 38letý Gabriel Rafael Osolos a 41letý Narcis Dumitru Deaconu byli podle obžaloby součástí skupiny, která se pokoušela pomocí padělaných karet vybírat stovky tisíc korun v Mexiku, Tchaj-wanu, Indonésii, Singapuru, Macau, nebo v Brazílii. Nakonec gang ukořistil asi jen 130 tisíc korun, protože řada výběrů se nezdařila.

Tři cizinci, kteří tvořili pouze část gangu, instalovali čtecí zařízení loni v červenci na bankomaty například v Českých Budějovicích, ve Strakonicích, v Blatné, ve Velké Bíteši nebo v Písku. Další členové skupiny potom většinou padělali karty a jiní se pokoušeli vybírat sumy z bankomatů v odlehlých zemích.

V úterý začalo líčení výslechem obžalovaných a také svědků. Jak uvedl soudce Michal Kubánek, je možné, že se oproti obdobným případům tato kauza protáhne. „Je to trochu nestandardní také vzhledem k tomu, že překladatelé musí kvůli obžalovaným tlumočit do rumunštiny a bulharštiny,“ konstatoval Kubánek.

Na stopu trojice přivedl kriminalisty loni muž v Blatné, který vyndal svou kartu z bankomatu silou i se čtecím zařízením, které tam muži předtím dali.

Reklama

Výběr článků

Načítám