Hlavní obsah

Desetiletí chlapci odpálili pyrotechniku, výbuch je odmrštil sto metrů od sebe

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Vážná zranění utrpěli dva chlapci na sportovním letišti ve slovenském městě Spišská Nová Ves. Desetiletí chapci Adam a Lukáš podle vlastních slov podpálili dráty trčící ze země, po mohutné explozi odletěli do vzdálenosti asi sto metrů jeden od druhého.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Lékaři oznámili, že při výbuchu utrpěli chlapci zranění končetin, pánve a popáleniny na celém těle. Záchranáři jim museli z těl opatrně odstřihnout spálené oblečení. Oba jsou mimo ohrožení života.

Podle deníku Nový čas má Lukáš za sebou urgentní operaci a museli mu amputovat prst. „Jeho zranění jsou vážná,“ uvedla Renáta Cenková, mluvčí Fakultní nemocnice v Prešově.

Explodovala zábavní pyrotechnika

Na letišti explodovala speciální zábavní pyrotechnika. Před časem se na letišti uskutečnily zkoušky odpalovačů ohňostrojů a mohlo se jednat o zapomenutou pyrotechniku. Organizátoři tuto možnost odmítají.

„Na místo byl vyslaný pyrotechnik a expert kriminalistického ústavu. Můžeme potvrdit, že nešlo o výbušninu, ale o zábavní pyrotechniku,“ uvedla košická policejní mluvčí Jana Mésarová.

Policie zahájila trestní řízení ve věci ublížení na zdraví z nedbalosti. Pachateli hrozí až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám