Hlavní obsah

Lupiče, který s pistolí přepadával pošty v Plzni, zadrželi v Praze

Právo, Patrik Biskup

Policie dopadla muže, který je podezřelý ze dvou ozbrojených přepadení na poštách v Plzni. Sedmatřicetiletého recidivistu Petra Vlčka ze severočeských Vinařic zatkli kriminalisté o víkendu v Praze.

Foto: Policie ČR

Petra Vlčka zachytily bezpečnostní kamery na poště ve Škroupově ulici minulý čtvrtek.

Článek

„Bude mu sděleno obvinění ze dvou loupeží,“ potvrdila v neděli Právu mluvčí plzeňské policie Hana Štefflová.

Vlček byl v minulosti jedenáckrát odsouzen k nepodmíněným trestům, a to především za násilné trestné činy. Na plzeňských poštách loupil bez maskování. A právě podle obličeje, který zachytily bezpečnostní kamery, jej poznali svědci. Policisté tak během krátké doby znali jeho jméno.

Poprvé si lupič vyhlédl poštu v ulici V Bezovce v městské části Bory. „Přistoupil k jedné z přepážek a do okénka strčil papír, na němž byl napsán požadavek vydání finanční hotovosti. Současně na pracovnici namířil střelnou zbraň,“ připomněla Štefflová přepadení z 12. června s tím, že vystrašená žena tehdy pachateli peníze vydala v igelitové tašce, kterou jí podal.

O týden později to Vlček zkusil znovu podle stejného scénáře na poště ve Škroupově ulici v centru města. Tam ale odešel z nepořízenou¨. Za loupeže mu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám