Hlavní obsah

Na silnici ležela silně opilá matka, kolem pobíhaly její dvě malé dcery

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou

Silně opilá matka se válela ve čtvrtek večer na jedné ze silnic na Žďársku, kolem ní pobíhaly její dvě dcery předškolního věku. Místem naštěstí zrovna projížděla hlídka policie, která se postarala jak o děti, tak o ženu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté vyjeli kolem půl deváté večer k oznámení o dopravní nehodě. Za obcí Bobrová si ale všimli, že na vozovce leží žena a kolem běhají dvě malé děti. Jeden z policistů odvedl děti ze silnice, aby zajistil jejich bezpečnost, a druhý policista zjišťoval zdravotní stav ležící ženy,“ oznámila mluvčí policie Monika Pátková.

Muži zákona ovšem rychle poznali, že problémem nebude zranění, nýbrž opilost 34leté ženy. To potvrdila i dechová zkouška, přístroj naměřil 3,58 promile alkoholu v dechu. Matku proto převezli nejprve na služebnu, poté raději do nemocnice kvůli akutní intoxikaci alkoholem.

„Policisté případ oznámili pracovníkům odboru sociálně-právní ochrany dětí a podařilo se jim kontaktovat otce dětí, který si je převzal do své péče. Na základě provedených šetření bude stanovena i případná právní kvalifikace,“ uzavřela mluvčí policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám