Hlavní obsah

Chtěli vytrestat partnery: žena hodila psa z okna, muž fenu z mostu do Labe

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Hned dva psi doplatili v nedávné době životem na neuvěřitelně kruté jednání svých majitelů. Aniž by se mohli bránit, stali se obětí jejich hádek a sporů s partnery. Podle královéhradecké policie, která oba případy řeší, nyní čtyřiapadesátileté ženě hrozí za týrání zvířete dvouletý trest vězení, šestadvacetiletému muži dokonce o rok víc.

Foto: Policie ČR

Mladík, který hodil psa do Labe, chtěl vytrestat dívku za to, že se s ním rozešla.

Článek

Jeden případ se stal začátkem dubna v Labské Kotlině. „Čtyřiapadesátiletá žena v nočních hodinách vyhodila po předchozí hádce s přítelem z okna ve druhém patře panelového domu dvouletého jezevčíka. Těžce zraněnému zvířeti navíc neposkytla pomoc, pouze jej přivezla nazpět výtahem a ponechala na chodbě,“ popsala průběh prvního případu týrání ve středu policejní mluvčí Lenka Burýšková z Hradce Králové.

Pomoci se pes dočkal až od nájemníků domu, kteří mu poskytli zázemí a druhý den ho převezli do útulku. Jeho zranění si vyžádalo operativní zákrok, po kterém však zemřel. Podle veterináře však úmrtí nesouviselo s jeho pádem z okna.

„Podezřelá na policii nejdříve uvedla, že psa z okna vyhodila proto, aby byl klid. Nekonečně prý totiž štěkal, když se hádala s přítelem. Později však svoji výpověď změnila a řekla, že si na nic nepamatuje,“ pokračovala mluvčí.

Její bývalý přítel však policistům sdělil, že psa žena z okna nevyhodila poprvé. Pes tehdy pád přežil, neboť prý spadl do křoví. Oba tito invalidní důchodci nakonec shodně uvedli, že zvíře měli rádi.

Hasiči fenku nezachránili  

Druhý případ se stal v polovině února na Pražském mostě přes Labe v centru Hradce Králové. Mladý muž tam v nočních hodinách, po předchozí výhrůžné SMS zprávě své 19leté přítelkyni, vzal do náruče tříměsíční fenku křížence a hodil ji přes zábradlí do ledové vody. „I přes snahu hasičů, které na místo přivolal náhodný svědek, se pejsek v řece s teplotou vody 3,6 stupně Celsia utopil.

Muž později na policii uvedl, že se tak chtěl pomstít své přítelkyni za jejich rozchod. Hned po činu si ale prý uvědomil, co udělal, a chtěl pro psa skočit. Odvahu však k tomu nenašel, naopak dostal strach, že by se sám utopil,“ dodala Burýšková. Svého činu prý dodnes lituje a velmi si jej vyčítá.

Reklama

Výběr článků

Načítám