Hlavní obsah

Řidič, který na Domažlicku zabil dva cyklisty, měl v krvi přes dvě promile

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Přes dvě promile alkoholu v krvi měl 49letý řidič octavie, který v sobotu večer usmrtil dva cyklisty na silnici v Kdyni na Domažlicku. Kriminalisté už proto muže v pondělí obvinili ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

Foto: Novinky

Místo tragické nehody

Článek

„Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která ukázala pozitivní výsledek 2,09 promile alkoholu v dechu. V nemocnici se podrobil vyšetření spojenému s odběrem krve. Rozborem krve bylo zjištěno 2,18 promile alkoholu v krvi,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Vozidlo navíc nemělo platnou technickou prohlídku.

Nehoda se odehrála v sobotu v sedm hodin večer na křižovatce u místní čerpací stanice. Řidič autem narazil do 70letého cyklisty a 41leté cyklistky, kteří před ním jeli v levém odbočovacím pruhu. Zatímco starší cyklista na místě zemřel, žena podlehla zraněním během transportu vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Reklama

Související články

Opilý řidič přejel dva cyklisty. Oba zemřeli

Tragicky dopadla sobotní vyjížďka dvou cyklistů, muže a ženy, v Kdyni na Domažlicku. V sobotu večer je poblíž místní benzínové pumpy srazilo auto řízené opilým...

Výběr článků

Načítám