Hlavní obsah

Motorkář ostravským policistům neujel, havaroval na louce

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hned dva případy řidičů, kteří neuposlechli pokyn policistů k zastavení a snažili se ujet, vyšetřuje policie v Ostravě. Nejprve v neděli před polednem honili motorkáře, který svou jízdou ohrožoval ostatní řidiče a při ujíždění jel v protisměru. V pondělí sledovali octavii, která také ujížděla v protisměru a přes travnatý pás. Motorkář a řidič octavie neměli řidičské oprávnění, uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Motorkář ujížděl policistůmVideo: Policie ČR

 
Článek

Třiadvacetiletého motorkáře se snažili policisté zastavit v Ostravě-Vítkovicích. „Ten ale nerespektoval pokyny a začal ujíždět. Svou jízdou měl ohrožovat i další účastníky silničního provozu, při ujíždění například přejížděl do protisměru,“ řekla mluvčí. Nakonec muž ve smyku zastavil a pokusil se utéct.

„Policisté pak zjistili, že řidič nevlastní potřebné řidičské oprávnění. Věc byla oznámena k projednání příslušnému správnímu orgánu pro podezření z přestupku,“ sdělila Holčáková.

Další honičky se policisté účastnili v pondělí krátce po půlnoci, když na jejich pokyn odmítl zastavit řidič octavie v Ostravě-Dubině „Řidič začal ujíždět, projel přes obrubník a travnatý pás dělící ulici Horní, pak pokračoval v jízdě v protisměru ve směru k ulici Plzeňská,” uvedla.

Po divoké jízdě se pokusil utéct

Divoká jízda skončila až u obce Paskov, kde řidič zřejmě nezvládl řízení a s vozem sjel do příkopu. „Se spolujezdkyní se snažil z auta utéct směrem do pole. Měl smůlu, osádka byla ostravskými policisty zadržena,“ dodala mluvčí.

Následně policisté zjistili, že 29letému muži uložily soudy hned tři zákazy řízení, a to až do roku 2019. „Na vozidle byla připevněna registrační značka, jež byla původně přidělena na jiné vozidlo. To bylo odcizeno v květnu v Havířově. Případ se bude řešit ve zkráceném přípravném řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám