Hlavní obsah

V Liberci hořela ubytovna, skoro tři desítky evakuovaných

Liberec
Aktualizováno

Ubytovnu v Liberci v ulici U Kolory v neděli navečer zachvátil požár. Shořela střecha a třípodlažní budova je neobyvatelná. Pro 29 nájemníků včetně dětí sehnalo náhradní ubytování na dnešní noc sdružení Romodrom ve spolupráci s městem. Uvedla to mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ilustrační foto

Článek

"Majitele objektu z Prahy se zatím nedaří sehnat, situaci řeší primátorka Martina Rosenbergová přímo na místě. Nájemníkům poskytneme deky a spacáky z našeho evakuačního skladu," uvedla Minstrová.

Podle ní by obyvatelé třípodlažního domu měli dnes nocovat v nedaleké ubytovně Rosa v Doubí. "Situaci budeme dále řešit v pondělí," dodala mluvčí.

Příčina požáru a výše škody se vyšetřuje. Oheň vypukl před 17:45 na půdě v neobývané části objektu. Obyvatelé byli evakuováni před příjezdem hasičů, nikdo nebyl zraněn.

"Zásah probíhal v dýchacích přístrojích a byl kvůli extrémně teplému počasí velmi náročný," řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Na místě měli hasiči vodu ze sedmi cisternových automobilových stříkaček, další vodu brali z Doubského potoka a vozili kyvadlově od Vesce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám