Hlavní obsah

Senior zaútočil na mladšího muže, dvakrát ho bodl do krku

Právo, Petr Marek
Šumperk

Z pokusu o vraždu obvinili policisté 67letého seniora ze Zábřehu, který měl minulý čtvrtek odpoledne v jednom z pokojů v ubytovně v Havlíčkově ulici v Zábřehu na Šumpersku dvakrát bodnout nožem do krku osmapadesátiletého muže s úmyslem ho usmrtit.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Napadený muž s těžkým zraněním utekl do vedlejšího pokoje, kde další z ubytovaných zabránil útočníkovi v pokračování útoku a ihned mu poskytl první pomoc. Přivolal rychlou záchrannou službu a díky bezprostřednímu poskytnutí první pomoci a rychlému převozu do nemocnice muž život ohrožující zranění přežil,“ řekl Právu ve středu policejní mluvčí Josef Bednařík s tím, že útočník byl bezprostředně po útoku policisty zadržen.

Státní zástupce navrhl pro obviněného vazbu, s čímž soudce souhlasil. „V této chvíli mu hrozí až osmnáct let za mřížemi. V minulosti byl již za násilný trestný čin odsouzen,“ uvedl mluvčí.

Krajští kriminalisté na případu stále intenzivně pracují a zjišťují okolnosti napadení. Právě vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nelze blíže specifikovat podrobnější okolnosti případu.

Reklama

Výběr článků

Načítám