Hlavní obsah

Za nehodou kamiónu, který čtyři hodiny blokoval D5, byl alkohol

Právo, zaš
Plzeň

Řidič kamiónu, který v úterý ráno boural na dálnici D5, požil před jízdou alkohol. Nehoda se stala u sjezdu na Ejpovice a na několik hodin zcela uzavřela provoz ve směru na Rozvadov. Opilý šofér vyvázl bez zranění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„U řidiče bylo dechovou zkouškou zjištěno, že před jízdou požil alkohol,“ potvrdila Právu policejní mluvčí Jana Tomková s tím, že nehoda je stále v šetření. Podle informací Práva řidič nadýchal téměř jedno promile.

Pozdě zareagoval

Zřejmě právě v důsledku alkoholového opojení šofér kamiónu jedoucí v pravém jízdním pruhu pozdě zareagoval. Boural totiž na 67. kilometru dálnice, kde je provoz omezen kvůli opravám dilatace mostu.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

„Pozdě si všiml, že je doprava svedena do levého pruhu a zareagoval tak, že strhl řízení. Kamión ještě nějakou dobu jel, pak se převrátil na bok,“ popsala mluvčí.

Řidiči jedoucí ve směru na Rozvadov museli čtyři hodiny využívat půlkilometrovou objízdnou trasu. Protože kabina kamiónu částečně přesahovala i do protisměru, došlo i k omezení dopravy ve směru na Prahu. Nákladní vůz převážel pracovní stroje, celkové škody jsou odhadovány na tři milióny korun.

Policisté upozorňují řidiče, aby v místě stavebních prací byli pozorní. „Rychlost jízdy je v úseku snížena na osmdesát kilometrů za hodinu. Předpokládaná doba oprav je do konce měsíce dubna 2014,“ dodala Tomková.

Reklama

Související témata:

Související články

Kamión se na dálnici D5 převrátil na bok

Kamión převrácený na bok komplikoval od úterního rána dopravu na dálnici D5. Ve směru na Rozvadov byla dálnice na několik hodin uzavřená. Provoz byl obnoven po...

Výběr článků

Načítám