Hlavní obsah

Muž se v Beskydech zřítil ze svahu

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mlha a nepřístupný terén komplikovaly záchranu zraněného muže, jenž se v sobotu zřítil ze svahu v beskydské obci Ostravice na Frýdecko-Místecku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Devětadvacetiletého muže hledali a následně ošetřovali záchranáři rychlé zdravotnické pomoci z Frýdlantu nad Ostravicí, vrtulník letecké záchranné služby (LZS) a taktéž policisté a příslušníci horské služby.

„Pacient se zranil při několikametrovém pádu ze svahu u chaty v oblasti Mazáku. Místo, kde k události došlo, bylo pro záchranu velmi komplikované. První záchranáři dorazili k postiženému terénním automobilem se členy horské služby. Posádku LZS na místo přiblížila svým zásahovým vozidlem policie, neboť přistání vrtulníku v bezprostřední blízkosti bránila hustá mlha,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Muž si při pádu vážně poranil nohy, pánev i ruce. „Byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po zajištění prvotního ošetření byl pacient za spolupráce s horskou službou transportován k vrtulníku a dále letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám