Hlavní obsah

Kravín lehl popelem, zvířata se podařilo včas zachránit

Právo, Aleš Fuksa

Stádo krav se podařilo zachránit před uhořením hasičům v Poličce na Vsetínsku. V pátek večer zde z dosud nejasných důvodů začal hořet objekt skladu sena a ustájení pro hospodářská zvířata.

Foto: HZS Libereckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Na místě zasahovalo jedenáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. „Hasiči se prvotně zaměřili na záchranu zvířat. Všechny krávy se podařilo včas vyhnat na pastvu,“ přiblížil hasič Pavel Řezníček.

Záchranáři následně o požáru informovali i České dráhy, a to kvůli omezení rychlosti na nedaleké železniční trati, v jejíž blízkosti se mohly zachráněné krávy pohybovat.

Hasiči zůstali na místě požáru až do rána, i když se jim podařilo plameny lokalizovat už před půlnocí. „Vzhledem ke špatné stabilitě stavebních konstrukcí nebylo možné provést úplné rozebrání a dohašení požáru, proto se po dohodě s majitelem nechává prostor kontrolovaně vyhořet,“ vysvětlil Řezníček.

Na místě v dopoledních hodinách zůstaly čtyři jednotky hasičů. Od páteční noci zajišťoval stravu a pití zasahujícím záchranářům starosta obce.

„Příčina vzniku požáru i způsobená škoda jsou nadále předmětem šetření,“ dodal Řezníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám