Hlavní obsah

Policejní hlídka v Hradišti spěchala k přepadení, v křižovatce ji smetl fiat

– Uherské Hradiště
Právo, Aleš Fuksa

Policejní hlídka ve čtvrtek vyjížděla k hlášenému loupežnému přepadení ženy v jedné z heren v Uherském Hradišti. Cestou však i se zapnutým majákem havarovala a ze služebního vozu museli policisty vystříhat hasiči.

Foto: Policie ČR

Policejní hlídka vyjížděla k hlášenému loupežnému přepadení.

Článek

Noční službu si dvojice hradišťských policistů ve čtvrteční večer představovala určitě jinak. Oba nakonec skončili v péči lékařů. Rozum ale zůstává stát i nad nahlášením údajného loupežného přepadení, ze kterého se vyklubal spor při vyvádění zákaznice ochrankou herny.

S majákem na červenou  

Dvojice policistů se k nahlášené události v herně vydala před 21. hodinou. Nasedli do služebního auta a vyjeli se zapnutým majákem a sirénou. V tu chvíli jim na světelné křižovatce svítila červená.

„Se zapnutými majáky najeli do křižovatky a chtěli z Velehradské třídy odbočit doprava do Všehrdovy. Zleva z ulice Sokolovské jel muž v osobním autě. I přes oboustrannou snahu vyhnout se střetu došlo ke srážce, při níž byla obě auta odhozena na zábradlí před restaurací na rohu ulice,“ přiblížil vážný střet policejní mluvčí Aleš Mergental.

Foto: Policie ČR

Policejní hlídka vyjížděla k hlášenému loupežnému přepadení

Zranění policisté zůstali ve svém služebním voze po srážce s fiatem zaklíněni. „Po jejich vyproštění za použití hydraulických zařízení jsme je předali do péče záchranné službě,“ uvedl mluvčí hasičů Libor Netopil.

Řidič fiatu utrpěl lehké zranění a byl převezen do nemocnice. Oba policisté skončili obdobně. „Jeden z nich byl po ošetření propuštěn domů, druhý zůstává v nemocnici hospitalizován,“ poznamenal Mergental. Provedená dechová zkouška na alkohol a test na drogy byla u obou řidičů negativní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám