Hlavní obsah

Zásah v Babišově Agroteku byl kvůli dodávce pneumatik pro auta České pošty

Praha

Policejní zásah v hustopečské firmě Agrotec, patřící do skupiny Agrofert Andreje Babiše, se týkal loňské podlimitní zakázky na dodávku pneumatik pro poštovní vozy, která nakonec ani nebyla realizována. Pošta ji zrušila. V pátek to sdělil mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

Foto: Novinky

Policie u budovy pošty v Praze

Článek

Zástupci pošty nechtěli případ komentovat. Policie v souvislosti s údajnými manipulacemi se zakázkami v úterý zasahovala v centrále České pošty v pražské ulici Politických vězňů a v Olšanské ulici na Žižkově. O den později si odnesla dokumentaci i ze sídla Agroteku. [celá zpráva]

V souvislosti s údajnou manipulací se stavebními zakázkami a zakázkami týkajícími se autoprovozu policie na poště zasahovala již na konci ledna. [celá zpráva]

Celkem dosud podle vrchního státního zastupitelství obvinila 15 lidí a čtyři firmy. Mezi obviněnými mají být i dva zaměstnanci Agroteku.

Policie u budovy České poštyVideo: Novinky

Obvinění jsou v práci

"Oba dva pracovníci se ve čtvrtek vrátili do zaměstnání a pracují. Ctíme presumpci neviny. Do rozhodnutí soudu nevyvozujeme žádné pracovněprávní důsledky," řekl Hanzelka.

Vyšetřování se podle informací ČTK nijak netýká dodávek téměř 700 aut na stlačený zemní plyn pro poštu z let 2012 a 2013, na kterých se Agrotec vedle firem Arval, ALD Automotive a LeasePlan také podílel. To potvrdily i samy společnosti.

"Zásah a aktuálně probíhající šetření Policie ČR se společnosti LeasePlan Česká republika žádným způsobem netýkají a nemají se společností LeasePlan jakoukoliv spojitost a souvislost," uvedl finanční ředitel LeasePlanu Martin Brix.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám