Hlavní obsah

Celníci našli při kontrole německého auta zbrojní arzenál

– Litoměřice
Právo, koc

Funkční samopal, množství střeliva, zásobníky a další zbraně objevili začátkem týdne ústečtí celníci v autě při běžné silniční kontrole na silnici I/8, která supluje nedostavěný úsek dálnice D8. Hlídka celníků zastavila osobní vůz značky Mercedes-Benz s německou registrační značkou nedaleko obce Velemín na Litoměřicku.

Foto: Celní správa

Cizinci převáželi zbraně

Článek

„Osádka vozidla hlídce tvrdila, že nic neveze. Celníci ale v zavazadlovém prostoru nalezli černou tašku a v ní doslova zbrojní arzenál,“ informoval Právo mluvčí krajské celní správy Jiří Nejedlý.

Taška obsahovala jeden samopal vzor 58 se sklopnou pažbou, čtyři krabičky s náboji, dva zásobníky, jednu sumku, dva boxery, jeden lovecký nůž a mačetu. „Další mačetu odhalili celníci následně uvnitř vozidla mezi sedadlem spolujezdce a středovým tunelem,“ dodal Nejedlý.

Příslušníci celní správy oba cizince ve věku 41 a 54 let včetně výzbroje předali přivolané hlídce Policie ČR. „Probíhají úkony trestního řízení, zatím nebyli obviněni. Bližší informace poskytneme ve čtvrtek, během dneška ale chceme podat návrh na vzetí do vazby," uvedla mluvčí litoměřické policie Pavla Kofrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám