Hlavní obsah

Kriminalisté kvůli zvrhlému duchovnímu hledají poutnici Nikolu

Právo, pch
Havlíčkův Brod

Havlíčkobrodští kriminalisté hledají možnou oběť 52letého duchovního, kterého obvinili z několika mravnostních trestných činů. Podle poznatků z průběhu vyšetřování měla být s obviněným mužem v kontaktu dívka či žena patrně z Pardubického kraje. V písemné korespondenci s duchovním se totiž podepisovala jako „poutnice Nikola z Pardubicka“.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pokud se naše výzva dostane k této ženě nebo pokud někdo z veřejnosti může tuto ženu pomoci identifikovat, nechť kontaktuje kriminalisty na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 271 320,“ uvedl kriminalista František Šteidl.

Policie neví, kolik je ženě let, ani jak vypadá.

„Prověřování odstartovalo oznámením od sedmatřicetileté ženy, která vypověděla, že na ni tento muž měl údajně od léta roku 2012 vyvíjet v bytě v Havlíčkově Brodě psychický nátlak. Žena kriminalistům dále uvedla, že koncem loňského roku útrapy vyvrcholily tím, že ji stejný muž ve čtyřech případech znásilnil,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Muže, který byl důvodně podezřelý ze spáchání několika mravnostních trestných činů, zadrželi havlíčkobrodští kriminalisté 3. února v podvečerních hodinách v Praze před bytem, který muž příležitostně užíval. O dva dny později byl duchovní obviněn z pokračujícího přečinu sexuálního nátlaku, pokračujícího zvlášť závažného zločinu znásilnění, zvlášť závažného zločinu pohlavního zneužití a pokračujícího přečinu zneužití dítěte k výrobě pornografie.

„Celý případ je nezvykle závažný nejen z hlediska skutkových podstat všech spáchaných činů, ale také proto, že pachatel využil bezbrannosti a důvěry obětí, se kterými byl v pravidelném kontaktu jako duchovní,“ poznamenala mluvčí. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody v trvání až deseti let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám