Hlavní obsah

Vychytralý účetní obral exekutora o milióny

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud odmítl dovolaní účetního, který dostal šest let vězení za to, že převedl čtyři milióny korun od pražského exekutora. Dalších 17 miliónů si pak naposílal na svůj účet jako hlavní účetní pražské firmy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž ve svém dovolání tvrdil, že jednal s vědomím majitelů firmy a peníze ze společnosti prý vyváděl na příkaz jednatelů. Jeho jednání by si prý muselo vedení společnosti všimnout daleko dřív a stěžoval si i na to, že soud nezadal vypracování auditu na hospodaření okradené firmy, aby se odkryly prý podivné praktiky jejího hospodaření.

Senát NS v čele s Miladou Šámalovou ale takovou argumentaci odmítl. „Bylo prokázáno, že zneužil svého postavení a zpronevěřil peněžní prostředky, které mu byly v souvislosti s tímto výkonem jeho zaměstnání svěřeny,“ konstatovali soudci.

Peníze z pražské firmy postupně odsával dva roky. V celkem 361 případech postupně na svůj účet převedl 17 miliónů, přičemž tyto transakce deklaroval jako platby finančnímu úřadu, sociálce, zdravotním pojišťovnám nebo obchodním partnerům. V případě exekutora si peníze ponechal v celkem 10 případech, než se na jeho fígle přišlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám