Hlavní obsah

Namol opilá matka v Brně se nebyla schopna postarat o sebe, natož o dítě

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Déle než šest hodin podle svědka seděla v bistru v centru Brna a popíjela alkohol dvaatřicetiletá žena s přibližně dvouměsíčním kojencem v kočárku. Když se po osmnácté hodině večer zvedla k odchodu a musela se opírat o výlohu, aby neupadla, přivolali k ní kolemjdoucí do Masarykovy ulice hlídku městské policie.

Podnapilá matka s kočárkemVideo: MP Brno

 
Článek

„Žena nedokázala ani rovně stát, měla zcela zastřený pohled a jen s velkými potížemi hovořila. Navíc stála v rušné ulici uprostřed města úplně bosá, což hlídce vysvětlila pouze tím, že si koupila nové boty a záměrně si je zula. Strážníci pojali důvodné podezření ze spáchání trestného činu, protože dotyčná se evidentně nemohla o svého potomka postarat a porušila povinnosti vyplývající z péče o dítě. Přivolali státní policisty, kteří ženě dechovou zkouškou naměřili 2,19 promile alkoholu,“ uvedl za strážníky k úternímu incidentu mluvčí Jakub Ghanem.

Zatím není jasné, zda bude případ posuzován jako přestupek, nebo trestný čin.

„Matka byla na vystřízlivění na záchytce a případem se začali zabývat příslušní sociální pracovníci, dítě je zatím v náhradní péči profesionálních opatrovníků,“ uvedl Právu mluvčí krajské policie Pavel Šváb.

Opilá žena ležela v Brně na zemiVideo: MP Brno

Nejde o ojedinělý případ 

Tento případ se však zřejmě podle informací Práva může dostat i k soudu, protože se jedná již o opakovaný podobný incident zmíněné ženy.

Poslední podobný případ přitom strážníci v Brně zaznamenali na konci března, kdy kolem ležící opilé matky pobíhal teprve tříletý plačící chlapec. [celá zpráva]

V lednu zase opilý muž upadl i s kojencem v náručí.

V červnu loňského roku dokonce silně podnapilé ženě v Brně - Bystrci údajně spadlo pětiměsíční nemluvně na zem a sama ho ani nedokázala zvednout. Obdobně závažnou situací se zabývali například policisté minulou sobotu v Praze. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám