Hlavní obsah

Kradl jen to, co se vešlo do kapes. Přesto je škoda za milión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Devatenáct rodinných domů na Blanensku vyloupil devětatřicetiletý zloděj. Odnášel si sice jen věci, které se mu vešly do kapes, přesto ale způsobil škodu za milión korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž skončil ve vazbě a hrozí mu až osm let vězení, řekla ve středu mluvčí policie Iva Šebková. Doplnila, že jde o jednu z největších objasněných sérií vloupání do objektů v regionu.

Z vyšetřování vyplývá, že muž si začal krádežemi vydělávat zhruba před rokem. Do domů se dostával po rozbití oken nebo balkónových dveří. Z jednoho si odnesl šperky za 80 tisíc korun. Bral jen to, co byl schopen schovat po kapsách. Chtěl tak uniknout pozornosti případných svědků. Většina krádeží se stala v Boskovicích a v jejich okolí.

Škoda na oknech a dveřích, zničených při vloupáních, se odhaduje na 380 tisíc korun. Muž je stíhaný za krádež, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Vyšetřování ještě neskončilo. Policisté přepokládají, že si krádežemi vydělával i v jiných okresech jižní Moravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám