Hlavní obsah

Lupič za bílého dne v tramvaji brutálně napadl mladou ženu, mlátil jí hlavou o okno

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S brutálním útokem se setkala mladá žena minulý týden v Praze. V tramvaji na ni zaútočil Litevec, který jí mlátil hlavou o sklo okna a pak ji kopal do celého těla. Kromě mobilu a peněz jí chtěl strhnout i náušnice. K jeho dopadení pomohla náhoda.

Kriminalista o zatčení lupiče z tramvajeVideo: Novinky

 
Článek

Mladá žena cestovala v pátek po deváté hodině ráno tramvají číslo 25 mezi zastávkami Kbelská a Nademlejnská. Chvíli po nástupu do tramvaje jí chtěl zanedbaný cizinec vytrhnout z ruky mobilní telefon a sebrat kabelku.

„Studentka nechtěla o kabelku přijít, a proto ji pevně držela, ovšem útočník na ni začal křičet, tahal ji za vlasy, bouchal její hlavou o okno tramvaje, pěstmi ji tloukl do celého těla včetně hlavy a břicha,“ uvedla ve středu mluvčí policie Jana Rösslerová s tím, že v tramvaji v tu dobu jelo několik dalších cestujících.

Foto: Policie ČR

Dopadený lupič z tramvaje

S tím se ale 36letý násilník nechtěl spokojit a ženě se snažil strhnout i zlaté náušnice. Jelikož nebyl úspěšný, jeho agresivita se stupňovala. „Poškozenou zatlačil na sedačku, kde ji kopal kolenem do těla. Jeho běsnění přerušil až příjezd tramvaje do zastávky Nademlejnská a nastupování dalších cestujících do tramvaje,“ doplnila Rösslerová.

Lupič vyhrožoval kriminalistům  

Lupič nakonec utekl pouze s mobilním telefonem. Pomoc zavolal řidič přes dispečink. Zraněná žena ošetření nejprve odmítala, ale druhý den si to rozmyslela a nechala se ošetřit.

Foto: Policie ČR

Přepadení se odehrálo v tramvaji číslo 25

K dopadení lupiče pomohla náhoda. Kriminalista pracující na případu v sobotu projížděl po ulici Poděbradská a na čerpací stanici si povšiml muže, který odpovídal popisu lupiče. Přivolal si na pomoc kolegu a společně agresivně se bránícího pachatele zpacifikovali.

„Kriminalisté k případu přibrali soudního znalce z odvětví psychiatrie ke zkoumání jeho duševního stavu. Orientační dechovou zkouškou mu navíc policisté naměřili přes tři promile alkoholu v dechu,“ konstatovala mluvčí policie.

Napadená při rekognici lupiče poznala, a muži tak za loupež hrozí až 10 let za mřížemi. Soudce na něj uvalil vazbu.

Policie zároveň požádala občany, kteří byli svědkem brutálního napadení, aby se ozvali na linku 158 a pomohli tak odsoudit nebezpečného pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám