Hlavní obsah

Společensky unavený muž usnul na lavičce v metru, tři zloději ho obrali

Praha

Trojice mužů v březnu využila opilosti mladého muže, který usnul na lavičce v pražském metru, a bleskově ho okradla. Kromě dokladů a stokoruny vzali také mobil. Po pachatelích muži zákona stále pátrají. O případu v úterý informovala mluvčí policie Jana Rösslerová.

BEZ KOMENTÁŘE: K okradení spícího muže zlodějům stačilo pár vteřinVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež trvající asi 20 sekund natočily ve vestibulu metra Jiřího z Poděbrad kamery. Dvaatřicetiletý muž se vracel nad ránem domů. V metru si sedl na lavičku, kde po chvíli usnul. K jeho smůle se v metru objevili tři zloději, které lákaly jeho cennosti.

„Dva z trojice si přisedli ke spícímu muži, rozřízli mu zadní kapsu kalhot a odcizili peněženku s doklady a stokorunou, z ruky mu ještě navíc vzali mobilní telefon. Třetí ze skupiny mezitím hlídal okolí. Společně pak nasedli do vlakové soupravy a odjeli směrem do centra,“ shrnula krádež mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Trojice podezřelých mužů v metru

Okradený čin nahlásil ještě ten den a kriminalisté zajistili videozáznam, na kterém jsou zloději zachyceni. Jeden muž je menší, zavalité postavy a nosí na tváři bradku. Další dva jsou vyšší, štíhlé postavy. Trojice má krátké hnědé vlasy a je oblečená do černých bund a modrých džínů.

Pachatelé jsou podezřelí nejen z trestného činu krádeže, ale rovněž i z neoprávněného opatření platebního prostředku. Za tyto skutky jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Informace o totožnosti mužů přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám