Hlavní obsah

Kriminalisté podezřívají muže z možného tunelu evropských fondů

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští kriminalisté podezřívají šestačtyřicetiletého muže z Písku, že chtěl neoprávněně vyčerpat téměř 60 miliónů korun z evropských fondů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jedná se o podnikatele, který se pokusil v letech 2010 až 2012 získat dotaci ve výši 58 miliónů korun na rekonstrukci penzionu na Klatovsku a hotelu na Táborsku. Vzhledem k podezřelým finančním tokům projektu zahájili kriminalisté prověřování zmíněných dotací a zjistili, že podnikatel při sepisování žádostí o peníze z evropských fondů úmyslně uvedl nepravdivé údaje,“ informovala Právo krajská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Upřesnila, že došlo k navýšení rozpočtu a objevily se v něm položky, které nebylo možné realizovat. Kriminalisté rovněž zjistili, že stavební společnost, která měla objekty rekonstruovat, má podezřelé vazby na nyní již obviněného muže.

„Díky včasnému zásahu kriminalistů byly podnikateli z přislíbené padesáti osmi miliónové dotace vyplaceny pouze dva milióny. Zbytek už nestačil vyčerpat. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám