Hlavní obsah

V popelnici našel klíčky od cizího auta, jezdil s ním tři dny

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Až dva roky vězení hrozí 33letému muži z Tábora, který v jedné z plzeňských popelnic našel klíčky od cizího auta. Vozidlo si totiž neváhal ihned přisvojit - dva dny s ním jezdil po Plzni, třetí den se vydal na cestu do Prahy. Při ní ho ale chytili policisté. Je obviněný z neoprávněného užívání cizí věci, uvedla v pátek policejní mluvčí Hana Štefflová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Klíčky od vozu podle policistů muž našel 18. března ve tři hodiny ráno v jedné z popelnic v Přeštické ulici v Plzni. Pomocí dálkového ovládání centrálního zamykání po chvíli zjistil, že patří k poblíž zaparkované Toyotě Carina.

„Vozidlo otevřel, nastartoval a z místa s ním odjel. Nejdříve v následujících dvou dnech jezdil po Plzni. Dne 20. března se vydal na cestu do Prahy,“ sdělila policejní mluvčí Hana Štefflová.

Na Pražském okruhu ho ale zastavili policisté, kteří ihned zjistili, že po vozidle bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Plzeňští policisté ve čtvrtek muže obvinili ze spáchání trestného činu neoprávněného užívání cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám