Hlavní obsah

Střelba, zásahová jednotka. Na malé poště na Jesenicku ale nikoho nenašli

Právo, Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na poště v Kuněticích na Jesenicku se údajně po noční krádeži zabarikádovali pachatelé se zbraní a stříleli. Uvedla to Česká televize. Na poštu ve vsi na hranicích s Polskem vyrazila zásahová jednotka, uvnitř ale nikoho nenašla.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pošta ve Velkých Kuněticích

Článek

Podle krajské policejní mluvčí Marie Štrbákové byla pošta vykradena nad ránem. „Po příjezdu policejní hlídky došlo ke střelbě, nyní je prostor zajištěn,” řekla Právu Štrbáková.

Starosta obce Jiří Neumann Novinkám řekl, že střelba byla slyšet mezi 03.00 a 04.00. „Lidé mi to říkali, že slyšeli střelbu v této době. Já sám jsem se o všem dozvěděl až o půl sedmé ráno, když jsem vezl dceru do školky,” řekl Neumann. Zraněný nikdo nebyl, protože tou dobou ani na poště, ani v ulicích nikdo nebyl.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Policie podle jeho slov zastavila dopravu, na místo dorazila i zásahová jednotka. „Zřejmě tam už nikdo nebyl, protože jsem neviděl, že by někoho vyváděli,” dodal starosta.

„Nepamatuji si, že by u nás někdy k něčemu podobnému došlo, tady se obvykle stanou spíš drobné krádeže benzínu,” dodal starosta. Je přesvědčený, že zlodějem nebyl nikdo z místních. „Všichni vědí, že se odsud peníze odvážejí,” uzavřel.

Obyvatelé Kunětic jsou přesvědčení, že pachatelé uprchli do sousedního Polska.

Mluvčí České pošty Ivo Mravinac v ČT řekl, že neví, jaké škody způsobil zloděj, ale malá pobočka pošty je poškozena policejním zásahem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám