Hlavní obsah

Marihuana vesele zrála v Krkonoších

Právo, Vladislav Prouza
Vladislav Prouza

Pěstírny konopí pomalu šplhají do nadmořských výšek Krkonoš. Policisté na Apríla zcela vážně narazili v jednom z objektů v Horním Maršově - Temném Dole na Trutnovsku na množství nelegálně pěstovaných rostlin.

Foto: Policie České republiky, Právo

Policisté narazili na nelegální pěstírnu konopí v jednom z objektů v Horním Maršově na Trutnovsku.

Článek

Konopí na horách pěstoval 56letý muž z Náchodska spolu s 57letým komplicem. Část konopí už dvojice stačila sklidit a zpeněžit.

“Trutnovští detektivové během domovní prohlídky zajistili středně velkou pěstírnu konopí, ve které se nacházely necelé tři stovky od těch nejmenších po vzrostlé rostliny. Policisté rostliny včetně už usušených a další věci, které jsou k pěstování konopí nezbytné, zajistili,“ popsal policejní mluvčí Udo Ertner výsledek dubnové akce.

Foto: Policie České republiky, Právo

Konopí na horách pěstoval 56letý muž z Náchodska spolu s 57letým komplicem.

Jednu celou místnost na trutnovské kriminálce zaplnila sklizeň spolu s nezbytnými pomůckami k pěstování konopí jako osvětlovací technika, ventilátory, hnojiva nebo speciální postřiky.

„Policie oba muže podezírá ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Pěstitelé mohou vyfasovat až desetiletý trest,“ podotkl Ertner.

Reklama

Výběr článků

Načítám