Hlavní obsah

Po nárazu do kamiónu zbyla z dodávky sotva půlka, řidič zahynul

Právo, miv

Zřejmě chyba řidiče dodávky zavinila ve středu krátce před osmnáctou hodinou nedaleko Žarošic na Hodonínsku dopravní nehodu, za kterou právě muž za volantem bílé dodávky zaplatil životem.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Tragická nehoda u Žarošic si vyžádala jeden lidský život.

Článek

Nehoda se stala na silnici I/54, spojující Brno a slovenské Nové Město nad Váhom, v úseku mezi obcemi Nížkovice a Žarošice. „Podle prvotních informací měl řidič dodávky vyjet z nezjištěných příčin do protisměru, kde čelně narazil do kamiónu jedoucího od Nížkovic. Řidič dodávky utrpěl při střetu závažná poranění, kterým na místě nehody podlehl,“ uvedl k případu mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Tragická nehoda u Žarošic si vyžádala jeden lidský život.

Ve snaze o záchranu života řidiče kromě vyslané sanitky vzlétl i vrtulník leteckých záchranářů, veškerá snaha však byla marná a muži, kterého museli z vraku vyprostit hasiči, už nebylo pomoci.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

„Posádka Zdravotnické záchranné služby převzala do své péče řidiče kamiónu a převezla ho k dalšímu ošetření,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Pražáková. Hasiči pak už jen asistovali při odklízení vraků a policistům pro šetření tragické nehody osvětlili místo. Provoz na významné silniční spojnici byl kvůli nehodě na téměř čtyři hodiny zablokován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám